پیشنهاد می کنم کتاب جدید محمد قائد را اگر تا حالا نخوانده اید ، از دست ندهید .
-
منظورم " ظلم ، جهل و برزخیان زمین " است . مؤلف در توضیح عنوان کتابش گفته نجواها و فریاد ها در برخورد فرهنگها و با خواندن این کتابش دیگر شکی ندارم که قائد مقاله نویسی قهار و یک روشنگر واقعی است .
-
با زیر عنوان کتابش بیشتر موافقم و آن را می پسندم . چون در این مقالات دقیقاً به بررسی همین ها پرداخته ، نجواها و فریادها یی که تاکنون نشنیده ایم یا کمتر شنیده ایم نجواهایی که از بس نجوا بوده اند در میان فریاد های قدرتمندان گم شده اند . حقایقی از تاریخ این سرزمین که بد نیست بدانیم و فریاد هایی که آنقدر شنیده ایم که همه از حفظیم اما خالی از معنای همیشگی شان هستند.
-
انتخاب گزیده ای از کتاب آسان نبود ...اینها را ببینید :
-
- گفتگوی فرهنگ ها چنان عادی است که اغلب به نجوا می ماند. فقط وقتی یک یا چند فرهنگ به دلیلی در پهنه گیتی نعره می کشند، مردمان دیگر حدس می زنند که احتمالاً کار به جاهای باریک کشیده است .
- -
- به بیان دیگر کافی نیست که تمدنها و فرهنگها بیاموزند گفتگو کنند چون این کار را به اندازه کافی بلدند بلکه باید بیاموزند که از بلند کردن صدایشان خودداری ورزند این توصیه به گفتن آسانتر می نماید تا به عمل . زیرا همواره ملت ها و فرهنگهایی مدعی اند که مظلوم واقع شده اند و حق دارند صدای خود را به گوش جهانیان برسانند و همواره تمدنهایی وجود دارند که نعره می کشند و بعد ها روشن می شود آن سر و صدا ها در واقع آخرین تلاششان برای زنده ماندن و در حکم غزل خداحافظی بوده است . همه مردگان جهان را با سکوت و نزاکت ترک نکرده اند .
-
- نبرد های میان ملت ها و درون ملت ها نه بر سر هنجار و عادت و فرهنگ که بر سر داشتن و نداشتن و مالکیت بوده است . هیچ قومی برای نجات قومی دیگر از عادات ضاله ، زحمت لشگر کشی به خود نمی دهد اما زمانی که بدانند مجسمه عظیم خرسی از طلای ناب می پرستند که بهای آن از هزینه اجیر کردن جنگجو بیشتر است هدایت گمراهان را بر خود فرض می داند و دلایلی که برای یورش خویش می تراشد بعد ها با مفاهیم ماوراء الطبیعه مخلوط می شود و برای مورخان و فیلسوفان مشغله فراهم می کند.
-
ممنون بابت معرفی کتاب
با تمام قسمت های گزیده کتاب مخالفم چون بارها به چشم دیدم این نوع زیر سوال بردن تاریخ و شعارهای شیک و خوش آب و رنگ بیشتر به ملت ها آسیب می زند .
هیچ قومی برای نجات قومی دیگر از عادات ضاله ، زحمت لشگر کشی به خود نمی دهد = ( مغلطه )
البته مخالفت حق شماست
اما کسی تاریخ را زیر سوال نبرده اتفاقاً نویسنده توجه ما را به تاریخ جلب می کند !
یادتان می اید کتاب سیطره جنس را معرفی کردید
خریدم و از خواندن فصل اول لذت بردم
این بار هم نمی توانم روی پیشنهادتان حرف بزنم
شوقی در دلمان انداختی که بخوانیمش. ممنون
چقدر این جمله ها حرف های سر دل مانده ای بودند که انگار سبک شدم با خواندشان
چه کتاب های خوبی می خوانی و ممنون که معرفی هم می کنی...
سپاس
سلام فرزانه عزیز . جریان حمله اعراب به سرزمین ما همینه ؟
از سه پاراگرافی که انتخاب کرده ای َ اولی بینظیر و آخری قابل قبول بود اما در مطالعه ی پاراگراف دوم به عادت وسواسگونهی خودم دچار شدم : پیدا کردن قید «باید» . هر وقت این قید را نوشته های کسی می بینم از خواندن به عنوان نظریهای علمی یا کشفی از وضعیت اجتماعی توسط نویسنده صرف نظر می کنم. اما سه پاراگراف برای نشان دادن یک کار محققانه بسنده نیست. باید کتاب را بخوانم.
ممنون به خاطر معرفی ات
سلام علیکم.
ممنون از توجه شما.
نه. چیزیم نشده. ولی من تقریباْ هر روز این صحنه را می بینم که موتورسوارها با دست راست موتور می رانند و با دست چپ با موبایل صحبت می کنند. به نظر من این کار جنایت علیه بشریت است. و دوست دارم رفقا، شدت فاجعه را دریابند.
در این ارتباط دفاعیات محمد قاعد از انتقادات را در ضمیمه ماه نامه مهر نامه هم خواندنی است. با مهر نامه تازه آشنا شده ام به شما هم توصیه می کنم.
ممنون ، مصاحبه را خوانده ام
سلام
خواندن این کتاب واجب شرعی ست!
سلام . معرفی کتاب جالب بود.
سلام.
پس بالاخره فرصت مطالعهش پیدا شد
قائد همون نگاهی رو به مسائل داره که به شدت بهش احتیاج داریم.
سلام
مدعی مظلوم شدن. مطالب جالب باید باشه
سلام خانم پارسایی عزیز
با آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما
گویا بعد از برادر محمد تمدن(سید بزرگوار محمد خاتمی را عرض می کنم) فرد دیگری چون محمد قائد پیدا شده که اینبار با آسیب شناسی جریان گفتگوی تمدن ها محکم در مقابل سنت برخورد تمدن های هانتینگتون ایستاده است.
از معرفی کتاب ممنونم با آنکه کتاب را مطالعه نکرده ام ولی امیدوارم چند پاراگراف انتخابی نظر مرا تایید کند.
سلام
من اطمینان ندارم که واضع اولیه گفت و گوی تمدنها آقای خاتمی باشند ولی خوب ایشان تبلیغات زیادی رویش کرد.
آقای قائد در این کتاب مقابل برخورد تمدن ها نایستاده اند اگر بتوان آن را سنت نامید بلکه با آوردن شواهدی تاریخی حتی از تاریخ معاصر نشان داده اند که برخورد تمدن ها همیشه بوده و اکنون هم هست و نمی توان بر خلاف نظر عده ای چون خاتمی یک شبه آن را به گفتگو تبدیل کرد
علی الخصوص توسط فرهنگی که خود در درون خود و با خرده فرهنگ های خود به مفاهمه نرسیده است .
درود
باید کتاب جالبی باشه، خصوصا در باب لشکر کشی سرزمینی به سرزمین دیگه، که این بدلیل زحمتیه که برای ساخت و تولید باید متحمل شد ولی با ساخت تئوریهای موهوم وتهیج عوام میشه همون منافع رو با جنگ و کشورگشایی بدست اورد
سلام
کاش به جای معرفی چند پاراگراف از کتاب ، رویکرد کلی نویسنده به موضوع گفتگوی تمدنها را تحلیل می کردی .
معرفی تحلیلی موضوعات ، انسان را به پیگیری و مطالعه آن راغب تر می کند .
علی ایحال موضوع و کتابی که شما معرفش باشید حتما خواندنی است
سلام
حدسم این بود که همین چند جمله کد هایی برای تحلیل می دهد و ضمناً خواننده را با نثر زیبای قائد آشنا می کند
رویکرد کلی نویسنده به گفتگوی تمدنها کاملاً انتقادی است
او می گوید ملتی با یک زبان و با یک پیشینه و یک سرزمین تا چه حد قادر است در چهار دیواری خویش به گفتگویی نتیجه دار بپردازد ؟
اگر هست تمرینی را باید از همین جا و اکنون شروع کرد و میانجیگری برای مناقشات بین المللی را برای فرصتی دیگر گذاشت .
محمد قائد از معدود روزنامه نگارانی است که در عمق می نویسد و گرفتار سطح نیست.
و البته این جمله از این کتاب شاهد همین مدعاست:
" اگر ظلم از کفر بدتر باشد، جهل از هردو بدتر است."
سلام
خیلی به این فکر کردهام که چطور کسانی با شمشیر به دنبال مسلمان کردن دیگران میرفتهاند و آن اسلامی که زیر تیغ شمشیر بر زبان جاری میشد چه ارزشی میتوانست داشته باشد. پاراگراف سوم واقعیت جنگهای مذهبی را بیان کرده است.
ولی این مشکل به نظرم حل شدنی نیست زیرا همانطور که خلاصه ای از کتاب آوردید، به زبان آوردن خیلی فرق می کند با عمل کردن و به همین خاطر کمی آرمانی به نظر می رسد.
بله دشوار است اما غیر ممکن نیست
همین حالا جوامعی هستند که قادر به هم نشین کردن خرده فرهنگ های حتی متضاد با یکدیگر شده اند .
سلام
همچین گفتگویی چقد امکان داره که اتفاق بیفته ... !؟!
کاملاً بستگی به طرفین گفتگو داره
سلام
همانطور که فرموده اید آقای خاتمی واضع نظریه ی گفت و گوی تمدنها نبوده . با توجه به اطلاعات محدودی که بنده دارم، شجاع الدین شفا رییس بنیاد فرح پهلوی اولین بار به شرح این نظریه در ایران پرداخته البته به این گزاره هم اطمینان کافی ندارم.
سلام.
بسیار عالی بود، جداً تحت تاثیر قرار گرفتم. چه زیبا نکته ها را روشن می کند این قائد!
توجه بفرمایید "... بلکه باید بیاموزند که از بلند کردن صدایشان خودداری ورزند این توصیه به گفتن آسانتر می نماید تا به عمل." که این جمله حاوی چه بار معنایی می باشد.
فرزانه جان از معرفی کتاب بسیار ممنونم.
سلام. آدرس جدید وبلاگمه. مایل بودین عوض کنین.
پاراگراف دوم مرا به یاد دو ملت انداخت یکی ملت آفریقا که بیشترین ظلم بشر روی آنان بوده و هنوز که هنوز است نتوانسته سر بلند کند و مظلوم است که صدایش به هیچ جا نمی رسد به هیچ جا// و دیگری فلسطین که اینهم مظلوم است سالهای سال دارد مبارزه می کند صدایش را به جهان می رساند اما گویی جهان کر است تازگی بعضی ها بیدار شدند که در غزه چه رخ می دهد اما نوز جهان کر است. تاریخ و این دنیا ملت های و مظلوم های زیادی به خود دیده که صدایشان به دنیا نمی رسد تبتی ها چچنی ها و امثالهم زیاد هستند. گویی بلندکردن صدا کار ملت هایی است که ظالم اند نه مظلوم چون قدرت دست آنان است و کسی که صاحب قدرت است دارای حق است !!!؟؟؟
سلام علیکم.
کامنت خصوصی دارید.
ممنون از معرفی کتاب. همیشه مبحث فرهنگ ها و تمدنها برای من مبحث جالبی بوده است. سعی می کنم این کتاب را نیز به لیست کتابهای خریدنی اضافه کنم.
سلام
نمی دانم چرا بیخودی یاد این داستان مکتب ایرانی مشایی افتادم.
اصلا این روزها همه چیز بی ربط و بیخودی پیش می آید اما همه را نگران و دلواپس می کند!
باید کتاب زیبایی باشد.
سلام فرزانه ی عزیز
خوشم اومد ، باید خیلی خوندنی باشه، مرسی .
انگار کسی خیالم را از بابت همه چیز راحت کرده باشد . . .
سلام
ممنون از معرفی کتاب...
می دونم که انتخاب گزیده ای از کتاب آسان نیست!
ای وای اسمم یادم رفت
میله بدون پرچم بود این کامنت بالایی
با سلام
گرانمایه
امروز به ضمیمه مجله وزین مهرنامه نگاهی که انداختم همین کتاب را در عنوانی بزرگ یافتم که کتابی است خواندنی و کارامد در زمان که عنوانی داشت :گفت وگوی تمدن ها تصنیفی که عامیانه بود.
سلام.
رمان ؛در ستایش مرگ؛ نوشته ی ژوزه ساراماگو - خالق کوری - رمان بسیار زیبا و خواندنی است. فرصتی داشته باشم در باره ی این اثر عمیق مطلبی خواهم نوشت.
کتاب جهل و برزخیان زمین - مرا یاد کتاب دوزخیان روی زمین ( فرنتس فانون) انداخت . این کتاب را سالهای پیش خوانده ام . در باب ساکنان جهان سوم است. هم چنین کتاب بسیار زیبای آموزش ستم دیدگان ( پائولو فریره) - حقیقتا کتاب خواندنی است. در این کتاب رابطه ی ستم - ستم دیده و ستمگر به خوبی ترسیم شده است و راهکارهای اساسی برای بیرون امدن از این رابطه هم اموزش داده می شود. البته نمی دانم این کتاب الان در بازار موجود هست یا خیر. زیرا چاپی که از این کتاب دارم مربوط به سالهای قبل است.
اما وعده کرده بودم کتاب هایی را برای رشد تفکر و اندیشه ی کودکان معرفی کنم. :
1) داستان هایی برای فکر کردن - رابرت فیشر -مترجم جلیل شاهرودی- پژوهشگاه علوم انسانی
2) آموزش و تفکر - رابرت فیشر - مترجم فروغ کیان زاده - نشر رسش
3) بچهخ های فیلسوف - جوانا هینس - مترجم مهرناز مهرابی - انتشارات سما قلم
4) آموزش تفکر به کودکان - رابرت فیشر - مترجم مسعودصفایی - نشر رسش
5) آمزش یاد گیری به کودکان - رابرت فیشر - مترجم فروغ کیان زاده - نشر رسش
خیلی خیلی جالب بود . بخصوص اون قسمت اولش
کافی نیست که تمدنها و فرهنگها بیاموزند گفتگو کنند چون این کار را به اندازه کافی بلدند بلکه باید بیاموزند که از بلند کردن صدایشان خودداری ورزند